Opći uvjeti poslovanja

Internetsku prodaju na stranici obavlja Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika – adresa sjedišta Bosiljke Fulgosi 5, 22000 Šibenik, OIB: 96948342865. Udruga je upisana u Registar udruga pod brojem 15001347 i Registar neprofitnih organizacija.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Prema čl. 39. st. 1 točka n) Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Kulturna udruga Fotopoetika oslobođena je plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem internetske stranice određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kupnje.

Fotopoetika se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja: 1) Internet bankarstvo, opća uplatnica; Plaćate prije preuzimanja robe. Molimo čekajte s plaćanjem dok Vas ne kontaktiramo e-mailom. 2) Sustav naplate PayPal; PayPal je servis za pružanje online usluga plaćanja i prijenosa novca. Svojim korisnicima nudi usluge prijenosa novca, transfera novca na drugi račun, kupnje i prodaje. Za korištenje usluga PayPala potrebna je prethodna registracija. Postupak registracije brz je i jednostavan, a obavlja se na stranici http://www.paypal.com. Prilikom registracije potrebno je imati e-mail adresu te debitnu ili kreditnu karticu. PayPal provodi konverziju valute prodajnoga mjesta sukladno vlastitoj tečajnoj listi. Nakon povlačenja sredstava s PayPal računa potrebno je nekoliko dana da iznos bude vidljiv na vašem računu (kartici).

Dostava

Fotopoetika osigurava dostavu u Hrvatskoj i inozemstvu. Za dostavu paketa unutar Hrvatske koristimo usluge Hrvatske pošte i dostavljačkih službi DPD i GLS. Paket koji ste naručili stiže u roku od 3-7 radnih dana (ponedjeljak-petak). U iznimnim slučajevima u akcijskom razdoblju vrijeme isporuke se može produžiti do 10 radnih dana. Iznos narudžbe i troškovi slanja u Republici Hrvatskoj do 39,81 € / 300,00 kn – 1,99 € / 15,00 kn Iznad 39,81 € / 300,00 kn – besplatno Iznos narudžbe i troškovi slanja u inozemstvo do 39,81 € / 300,00 kn – 3,31 € / 25,00 kn Iznad 39,81 € / 300,00 kn – besplatno Za sva pitanja i obavijesti o dostavi naručenih proizvoda kontaktirajte nas na fotopoetika@gmail.com ili na broj +385 98 941 6055

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen. Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: fotopoetika@gmail.com u roku od 7 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 7 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca. Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa. Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Ostale odredbe

Fotopoetika je ovlaštena bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz online prodaju kao i sav ostali sadržaj na stranici.
Internetska stranica udruge uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Fotopoetika nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.